Голова Верховної Ради: Ми цінуємо підтримку дружньою Грецією територіальної цілісності України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
05 липня 2021, 20:24

Україна вдячна Греції за незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету, а також захисті міжнародних прав. Про це Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков сказав під час зустрічі з Міністром закордонних справ Грецької Республіки Нікосом Дендіасом.

Під час розмови сторони обговорили безпекове питання. За словами Голови  українського Парламенту, ситуація вздовж українсько-російського кордону залишається напруженою. «Тому підтримка міжнародних партнерів є важливою для нас. Вона вже неодноразово доводила свою ефективність», - сказав Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради також наголосив на важливості розвитку міжпарламентських відносин та поглибленні співпраці на різноманітних міжнародних майданчиках із Грецією. 

«Сподіваюся, як тільки покращиться ситуація з коронавірусом, ми повернемося до звичного формату співпраці, який спостерігався раніше між нашими Парламентами», - сказав Дмитро Разумков.

Наприкінці зустрічі Голова Верховної Ради побажав Міністру закордонних справ Грецької Республіки успішної та ефективної робочої поїздки до Одеси. «Ми завжди раді вітати справжніх друзів у себе вдома. Українсько-грецькі відносини об'єднує не лише багатовікова історія, але й, впевнений, спільне успішне майбутнє», - сказав Дмитро Разумков.