Голова Верховної Ради: Україна та Бразилія мають інтенсифікувати міжпарламентський діалог

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
05 липня 2021, 17:56

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав до зміцнення міжпарламентської співпраці між Україною та Бразилією. На цьому він наголосив під час зустрічі з членом Палати Депутатів Національного Конгресу Бразилії Едуардо Болсонаро.

«Треба зробити відносини між нашими парламентами більш тісними. Розумію, що сьогодні серйозною пересторогою є коронавірус. Але я сподіваюся, що незабаром ми повернемось до звичних форматів взаємодії», - сказав Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради подякував Бразилії за підтримку  суверенітету і територіальної цілісності України. «Допомога, яку ми бачимо з боку Національного Конгресу Бразилії - важлива для нас. Сподіваюся, що ця підтримка буде залишатися й надалі», - сказав Дмитро Разумков.

Під час зустрічі сторони також обговорили торговельно-економічні відносини.  Голова українського Парламенту відзначив позитивну динаміку у цій сфері. «Попри пандемію коронавірусу, минулого року ми констатували зростання двостороннього товарообігу», - підкреслив він.

За словами Голови Верховної Ради, оборонно-безпековий напрямок є ще однією важливою галуззю для розвитку відносин України та Бразилії.  «Той досвід, який ми отримали за останні роки війни, фактично допомагає нам розвивати новітні технології, створювати та модернізувати сучасне озброєння в нашій державі», - заявив Дмитро Разумков. Він висловив сподівання, що у майбутньому в цій сфері між Україною та Бразилією з'являться взаємовигідні контракти.

У ході зустрічі Голова Парламенту також відзначив, що цього року виповнюється 130-а річниця початку української імміграції до Бразилії. Дмитро Разумков подякував за підтримку української громади на державному рівні та створення умов для вільного розвитку нашої культури, віри, мови і традицій.