Вітання Першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з 25-ю річницею Конституції України!

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
28 червня 2021, 09:00

 

З 25-річчям тебе, Конституціє України!

З Днем Конституції тебе, Український Народе!

Конституція — це більше, аніж документ, який містить 15 розділів, 161 статтю, 15 022 слова та 101 059 літер. Конституція України — це соціальний договір для понад 65 мільйонів Українців по всьому світу.

Конституція — це захист і піклування про кожного українця. Вона завжди стоїть на сторожі інтересів особи й суспільства, забезпечує нашу свободу в різних сферах життя.

Конституція — це гарантія прав і свобод людини. Моя улюблена 21 стаття Конституції України стверджує: «Усі люди є вільні й рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними». Свобода, рівність і гідність  є запорукою розквіту України!

Конституція — це обов’язки та відповідальність. Народ, який подарував світові першу писану Конституцію, повинен усвідомити, що він є єдиним джерелом влади в Україні, навчитися жити за Основним Законом та змусити до цього владу.

Конституція — це єднання. Вона є суспільним компромісом, результатом консенсусу різних політичних сил. Процес підготовки Основного Закону тривав 6 років, а його прийняття — 23 години. Він зафіксував єдине бачення напрямку руху України — незворотність європейського та євроатлантичного курсу України.

Конституція — одна на всіх. Вона не моя, не твоя, не його... Вона наша. І в цьому її велика цінність. Нехай нині та надалі утверджується значення й роль Конституції України, дотримання якої є міцним фундаментом демократії в Україні.

 

Джерело: Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України