Стажування молоді у Верховній Раді руйнує хибні стереотипи про Парламент, - віцеспікерка Олена Кондратюк

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 червня 2021, 21:14

 

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк зустрілася та відверто, протягом двох годин, поспілкувалася з інтернами, які проходять стажування у парламенті.

«Вражена рівнем запитань і зацікавленістю різними вимірами парламентаризму. Прекрасна, світла, розумна українська молодь, яка проходить стажування в Апараті та Комітетах Верховної Ради», - зазначила віцеспікерка.

Олена Кондратюк розповіла молодим людям про свою освіту та досвід комунікацій, діяльність та обов’язки на посаді Заступниці Голови Верховної Ради.  Окрім того, віцеспікерка  наголосила на важливості жіночого політичного лідерства та практичного втілення цінностей рівних прав і можливостей жінок та чоловіків в суспільстві. Також віцеспікерка поділилася своїм досвідом виконання обов’язків Голови Верховної Ради у листопаді 2020 року.

Інтернів цікавили й питання щодо ратифікації Стамбульської конвенції в парламенті, протидія сексизму та ейджизму, особливості законотворчості, взаємовідносин між парламентською більшістю та меншістю.

«Молодь також відчутно хвилює внутрішня та зовнішня міграція, відсутність стратегії подолання бідності в Україні, на що я особисто неодноразово звертала увагу Уряду, а також перенаселення міст і перестороги щодо запуску ринку землі», - зауважила віцеспікерка.

Окрім того, Олена Кондратюк обговорила з інтернами підготовку до проведення урочистостей з нагоди 25-річниці прийняття Конституції України. Вона також поділилася власним баченням ролі, значення і подальшого розвитку парламентаризму в Україні.

«У суспільстві існує певна недооціненність парламенту. Хоча, насправді, саме у Верховній Раді приймалися всі найважливіші рішення для країни, а не деінде. Акт проголошення Незалежності приймався парламентом і Конституція також приймалася в цих стінах», - нагадала Олена Кондратюк.

Вона також поцікавилася у інтернів особливостями їхнього стажування, зокрема, що ще можна покращити в їх взаємодії зі структурними підрозділами, Комітетами і депутатами Верховної Ради. В цілому ж інтерни були задоволені умовами проходження практики.

«Кожна така зустріч ще більше надихає рухати вперед проект «Відкрита Рада». Коли молоді люди, пройшовши стажування в стінах парламенту, потім кажуть, що зруйнували самі для себе багато міфів і стереотипів відносно Верховної Ради, то це того вартує», - сказала О. Кондратюк.

Заступниця Голови також запросила інтернів взяти безпосередню участь в урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди ювілею прийняття Конституції.

«Впевнена, це буде дуже гарним і пам’ятним завершенням вашої успішної програми стажування. Так Верховна Рада має ставати ближчою до людей і до української молоді», - підкреслила Олена Кондратюк.