Роль Парламенту України має звучати голосно і активно, - віцеспікерка Олена Кондратюк

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 червня 2021, 19:05

 

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк привітала спільні успіхи та позитивні результати співпраці українського Парламенту з міжнародними партнерами в частині відкритості Верховної Ради та зміцнення її інституційної спроможності.

Про це вона сказала, виступаючи під час фінального заходу Програми «РАДА: відповідальне, підзвітне, демократичне парламентське представництво».

«Ми всі закохані у парламентаризм і відповідально ставимося до ролі парламенту в суспільстві. Хотілося б, щоб роль Парламенту звучала голосно і активно. І у нас, насправді, ще непочатий край роботи», - наголосила Олена Кондратюк.

Наступним етапом такої плідної співпраці має стати реалізація проекту «Відкрита Рада», яким опікується заступниця Голови Верховної Ради.

«Сподіваюся, що разом зможемо дати свіжий подих Інформаційно-дослідницькому центру парламенту. Особливо цінною і зразковою для нас є робота Освітнього центру, яку будемо тільки посилювати. Адже в школах виділяється дуже мало годин, власне, на вивчення парламенту, виборів та їх ролі в житті країни. Тож ми розробили онлайн-курси для школярів та учнів, займаємося комплексною програмою парламентської просвіти, формуємо мережу амбасадорів на місцях», - зазначила О. Кондратюк.

За її словами, символічно, що підбиття підсумків Програми РАДА відбулося напередодні відзначення 25-ї річниці Конституції України.

«Адже Україна – це парламентсько-президентська республіка, на цьому треба постійно наголошувати.  Як і про права, обов’язки та конституційні можливості громадян. Тому я щиро вітаю всі спільні успіхи щодо підвищення інституційної спроможності та відкритості Верховної Ради, які у нас відбулися», - сказала віцеспікерка.

Олена Кондратюк подякувала колективу й керівництву USAID, програми РАДА та Фонду Східна Європа за співпрацю та допомогу. Зокрема, заступниці Директора місії USAID в Україні Сюзан К. Кутор та керівнику Фонду Вікторові Ляху, а також Апарату Верховної Ради за активне залучення в реалізацію проектів.

«Сподіваюся, що незабаром в межах уже великого проекту «Відкрита Рада», ми разом зробимо ще багато позитивних змін та зрушень в діяльності українського парламенту», - висловила впевненість  Заступниця Голови.

Під час заходу представники програми РАДА та Фонду Східна Європа також вручили Олені Кондратюк відзнаку за вагомий внесок у розвиток відповідального, підзвітного і демократичного Парламенту України.