Комітет з питань цифрової трансформації рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому законопроект про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
18 червня 2021, 15:02

На засіданні Комітету з питань цифрової трансформації, що відбулося 18 червня, народні депутати розглянули проект Закону про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні, №4303.

Метою законопроекту є створення сприятливих умов для ведення інноваційного бізнесу, залучення інвестицій, розбудови цифрової інфраструктури та залучення талановитих працівників.

Проектом передбачається запровадження спеціального режиму оподаткування резидентів Дія Сіті відповідно до податкового законодавства; спеціального режиму оподаткування винагороди, яка сплачується резидентами Дія Сіті особам, чию працю вони використовують, відповідно до податкового законодавства; можливість обрання контрактної форми трудового договору при оформленні трудових відносин між резидентами Дія Сіті та їх працівниками; особливої форми найму резидентами Дія Сіті фізичних осіб (гіг-контракт), що поєднує соціальні гарантії працівників та гнучкість цивільно-правових відносин, але не виключає найм резидентами Дія Сіті фізичних осіб-підприємців та працівників за трудовим договором (контрактом) тощо.

Заступник голови Комітету Єгор Чернєв повідомив, що до обговорення проекту було залучено представників органів державної влади та IT-індустрії. До другого читання надійшло 358 пропозицій і поправок, з яких 124 враховано повністю, 13 - редакційно, 36 - частково, 185 - відхилено.

За результатами розгляду Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти в другому читанні та в цілому законопроект про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні №4303 з урахуванням пропозицій Комітету.