Дмитро Разумков на форумі Україна-США: Ми зацікавлені в нарощуванні двосторонньої торговельно-економічної співпраці

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
16 червня 2021, 20:08

 

Україна зацікавлена в суттєвому нарощуванні торговельно-економічної співпраці зі США — своїм найбільшим стратегічним партнером. Про це сказав Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков на IX Українсько-американському форумі.

На думку Дмитра Разумкова, наразі потенціал двостороннього партнерства не до кінця задіяний. Наприклад, за підсумками минулого року зовнішньоторговельний оборот товарів і послуг України зі США  зменшився у порівнянні з 2019-м роком. Таку ситуацію варто виправити спільними і скоординованими зусиллями обох сторін.

«Важливим є залучення інвестицій, зокрема, і американських. Адже саме вони  сприяють створенню робочих місць та допомагають долати виклики, які стоять перед державою. Ми розуміємо, що для залучення інвесторів ключовим є передбачуване податкове законодавство та забезпечення верховенства права в державі. Зі свого боку Парламент готовий до конструктивного діалогу з бізнесом», — запевнив Голова Верховної Ради.

Він також наголосив на важливості подальшого розвитку гуманітарних і наукових зв’язків, на підтримку яких Верховна Рада ухвалила Закон про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом США про продовження дії між урядами обох країн співробітництва у сфері науки та технологій. Цей документ розширює можливості українських вчених з інтеграції у світовий науковий простір.

Дмитро Разумков заявив, що Україна заслуговує на потужну геополітичну підтримку з боку США, адже сьогодні розбудова  успішної та сильної України — запорука  безпеки та миру в регіоні та світі. «Успіх проекту об’єднаної Європи,  з усіма його злетами та навіть поразками також неможливий без України. Тому давайте примножувати спільні зусилля для досягнення стратегічних цілей, які відповідають інтересам України, США та Європи», — закликав Голова Парламенту.