Руслан Стефанчук узяв участь в урочистостях з нагоди 230-ї річниці Конституції 3 травня

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
11 червня 2021, 14:11

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук узяв участь в урочистому прийомі з нагоди 230-ї річниці ухвалення Конституції 3 Травня, який відбувся в митрополичих садах Собору Софії Київської.

У межах заходу була представлена виставка, присвячена Конституції 3 Травня, підготовлена Польським Інститутом у Києві.

«Що об’єднує наші народи? По-перше, це мова. Під час спілкування ми з’ясували, що прекрасне слово, яке означає щиру вдячність, нашими мовами звучить дуже схоже. Українською це «дякую», литовською – «дєкою», а польською – «дженкі». По-друге, це прагнення жити в мирному, демократичному суспільстві, з рівними правами і свободами, як це гарантується Конституцією», - зазначив під час виступу Руслан Стефанчук.

За його словами, вшановуючи конституційний акт 3-го травня 1791 року, Україна приєднується до прекрасної волелюбної традиції, яка стала позачасовим маніфестом вірності ідеалам Свободи та Права. Ця конституція була в усіх аспектах протиставленням деспотизму Російської імперії, яка тоді з кожним роком посилювала свої позиції.

«Сьогодні наші народи змушені знову відчувати цю агресію. Україна, Польща та Литва об’єднуються для того, щоб разом створити їй спротив. Щиро дякую, дєкою і дженкі нашим союзникам за те, що вони стоять поруч із нами в цій важливій боротьбі – протистоянні добра і зла. Я переконаний: Господь Бог із нами та перемога буде за нами», – підкреслив Перший заступник Голови Парламенту України.

Джерело: Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України