Реформа судової системи є однією із основних для України, від неї залежить успіх нашої держави - Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
11 червня 2021, 12:23

Від проведення судової реформи залежить успіх України як  усередині держави, так і на міжнародному рівні. Про це заявив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час Першого Всеукраїнського форуму судових експертів.

За словами Голови Парламенту, рівні можливості для бізнесу, а також верховенство права -  запорука залучення в Україну інвестицій. Водночас, він зазначив, що реформа судової системи є одним із ключових аспектів стабільності та впевненості для підприємців.

“В Україну не приходять інвестиції не через війну, поганих сусідів, окуповані території чи податки, а тому, що бізнес не може бути впевнений у захищеності своїх інтересів. Він не впевнений, що права та правила будуть одні для всіх, як і закон. Тому верховенство права для України є основним питанням”, - сказав Дмитро Разумков.

Також Голова Верховної Ради зауважив, що діяльність судових експертів є невід’ємною частиною проведення судової реформи. Він запевнив, що Парламент, зі свого боку, готовий до покращення законодавчого забезпечення такої діяльності в Україні.