Дмитро Разумков: Влада повинна зробити все для підтримки української промисловості

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
11 червня 2021, 13:31

 

Влада повинна докладати максимальних зусиль, щоб підтримати українську промисловість. Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час відвідання заводу “Електронмаш” у Львові.

За словами Дмитра Разумкова, законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості" (реєстр № 3739) спрямований на посилення конкурентних можливостей для українського бізнесу.

Він відзначив, що ця законодавча ініціатива є дискусійною, а також додав, що народні депутати подали до законопроекту багато правок.

«Законопроект про локалізацію пройшов перше читання. Зараз він готується до другого читання. Сьогодні йдуть перемовини і з бізнесом, і з іноземними партнерами, і з фракціями. Щоб ухвалити будь-яку законодавчу ініціативу, треба мати підтримку в залі», - сказав Дмитро Разумков. Він також повідомив, що Парламент розгляне законопроект, коли ініціатива матиме достатню підтримку.

Під час відвідання заводу Голові Верховної Ради України передано 150 тисяч підписів на підтримку законопроекту про локалізацію.

Своєю чергою він зазначив, що підтримує ухвалення цієї законодавчої ініціативи. “Коли законопроект потрапить до зали Верховної Ради, я не лише проголосую, але й скажу слова “прошу підтримати і проголосувати”, - додав Голова Парламенту.

Голова Верховної Ради також підкреслив, що при ухваленні таких законодавчих актів мають бути враховані запобіжники та міжнародні угоди. Водночас Дмитро Разумков зазначив, що в умовах великої кількості викликів, що стоять перед світом, зокрема пандемії COVID-19, важливо демонструвати економічний націоналізм - підтримувати український бізнес.

“Можемо провести паралелі з різними країнами світу, у першу чергу із США, країнами ЄС - всі допомагають своєму бізнесу. Це нормально”, - наголосив він.

“Ми маємо концентрувати увагу насамперед на своєму бізнесі. Тому що це - робочі місця. А робочі місця - це податки. А вони, своєю чергою, - можливість розвивати країну. COVID-19 сильно вплинув на весь світ. Він змушує країни робити так, щоб допомагати своєму бізнесу, національному бізнесу”, - сказав Голова Верховної Ради.