Руслан Стефанчук звернувся до депутата Бундестагу Німеччини з проханням підтримати європейську перспективу для України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
07 червня 2021, 17:36

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук та депутат Бундестагу Німеччини Йоганн Заатгофф обговорили перспективи європейської та євроатлантичної інтеграції України.

«Я хочу подякувати Німеччині за постійну і стабільну підтримку України в цих напрямах. Також ми сподіваємось на подальшу активну підтримку Німеччиною українських законних прагнень щодо протидії агресії Російської Федерації, а також вступу України до ЄС та НАТО», — зазначив Руслан Стефанчук.

Перший віцеспікер Парламенту України висловив сподівання на продовження активного залучення ФРН до сприяння трансформаціям в Україні. Він звернувся до депутата Бундестагу Німеччини з проханням підтримати європейську перспективу для України загалом і включити цю позицію до наступної коаліційної угоди.

Крім того, Руслан Стефанчук наголосив на важливості міжнародної підтримки України в боротьбі за енергетичну незалежність та безпеку.

«Мова йде про будівництво газотранспортного проєкту «Північний потік-2», який несе загрозу як для України, так і для Європи. Це не стільки економічний, як політичний проєкт Російської Федерації. Протидія йому є ключовим питанням стримування подальшої агресії проти України та інших країн», — підкреслив Перший заступник Голови Верховної Ради.

Своєю чергою Йоганн Заатгофф наголосив на важливості комунікації представників різних країн на рівні парламенту та уряду для розв’язання спільних проблем. Він нагадав, що наразі обіймає посаду координатора міжсуспільного співробітництва з Росією, Центральною Азією та країнами Східного партнерства. Йоганн Заатгофф заявив, що бачить великий потенціал у співробітництві з Україною та іншими 11 країнами, зокрема — у сферах економічної та енергетичної політики.

«Я глибоко переконаний, що міцні міжнародні відносини — це основа розвитку кожної країни. І Парламент, й Уряд, і Президент України докладають максимум зусиль для того, щоб будь-які інвестори, які заходять до України, відчували себе максимально комфортно. Верховна Рада України ухвалила низку законів, що стосуються інвестицій, один із них — це закон про так званих «інвестиційних нянь». Це стосується й інвестицій у сфері відновлюваної енергетики. Бажання стати енергонезалежними є одним із пріоритетних для України», — зазначив Руслан Стефанчук.

Джерело: Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України