Дмитро Разумков: Верховна Рада України цінує співпрацю з Венеціанською комісією

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
07 червня 2021, 16:31

 

Верховна Рада вдячна за пропозиції, які надає Венеціанська комісія щодо вдосконалення національного законодавства України, та цінує тісну співпрацю. Про це сказав Голова українського Парламенту Дмитро Разумков під час зустрічі з Головою Венеціанської комісії Джанні Букіккіо.

“Хотів би подякувати за оперативні висновки, які Венеціанська комісія надавала на прохання українського Парламенту та Президента”, - зазначив він.

Голова Верховної Ради відзначив, що за останні півтора року налагоджено сталу комунікацію з Венеціанською комісією. “Останнім часом Верховна Рада України неодноразово зверталася до Комісії. Цінуємо вашу роботу і дуже уважно ставимося до тих пропозицій, які від вас надходять”, - наголосив Дмитро Разумков.

Сторони обговорили питання щодо судової реформи, вдосконалення антикорупційного законодавства, а також законодавчого врегулювання діяльності Конституційного Суду України.

Дмитро Разумков повідомив, що незабаром Парламент може розглянути законопроекти щодо Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.  “Ці законопроекти проходять завершальну підготовку в комітетах. Надзвичайно важливо розглянути їх синхронно”, - додав він.

Крім того, Голова Парламенту відзначив, що до розгляду в другому читанні готується законопроект щодо врегулювання діяльності Національного антикорупційного бюро України.

Він також повідомив, що найближчим часом у Верховній Раді може бути розглянутий законопроект про конституційну процедуру, який вже отримав висновок Венеціанської комісії.