Огляд головних тем «Голосу України» від 04 червня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
04 червня 2021, 09:49

Сьогодні у «Голосі України»:

Тридцятьма трьома мовами про Голодомор

Продаж земельних ділянок через електронні аукціони залишається

Росія є стороною конфлікту, а не посередником

Ідея правильна, але потребує доопрацювання

Дмитро Разумков: "Україна розраховує на підтримку Конгресу США в питанні зупинення будівництва "Північного потоку-2"

Руслан Стефанчук: "Держава має створити всі необхідні умови для життя і праці кращим науковцям"

Соціальна політика в ринкових умовах

Німеччина стає найпотужнішим у Європі транзитером газу

 

Тридцятьма трьома мовами про Голодомор

Музей Голодомору встановив рекорд України, презентувавши аудіогід 33 мовами. Англійська, хорватська, російська, французька, латиська, норвезька, італійська, польська, чеська, арабська, турецька, японська, іспанська, португальська, румунська, шведська, литовська, іврит, китайська (путунхуа), суахілі, гінді, вірменська, болгарська, білоруська, грецька, казахська, перська, в'єтнамська, угорська, корейська, українська, азербайджанська, кримськотатарська... Це чи не найбільша варіація мов з-поміж усіх музейних закладів світу. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/346954).

Продаж земельних ділянок через електронні аукціони залишається

Пленарне засідання Верховної Ради України 3 червня 2021 року.

Відкривши засідання, голова парламенту Дмитро Разумков оголосив до розгляду низку проектів постанов про скасування рішення Верховної Ради України щодо прийняття у другому читанні та в цілому проекту закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони" (No 2195). (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/346949).

Росія є стороною конфлікту, а не посередником

США, Велика Британія, Австралія, Нова Зеландія, Канада, Естонія, Україна і Грузія, а також Європейський Союз виступили з різкими заявами за підсумками неформального заходу у форматі Арріа, організованого 2 червня постійним представництвом Росії при ООН "Обставини Майдану і їхні наслідки на Донбасі", до участі в якому були запрошені підсанкційні Микола Азаров і Олег Царьов. "Російська Федерація провела в ООН неформальну зустріч за формулою Арріа для поширення неправдивого наративу про Україну і події, які відбулися в 2014 році. Ми шкодуємо про цю навмисну спробу відвернути увагу міжнародного співтовариства від дій Росії щодо дестабілізації ситуації, починаючи з 2014 року", - йдеться, зокрема, в заяві ЄС. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/346941).

Ідея правильна, але потребує доопрацювання

Закон про деолігархізацію - це важливий аспект діяльності влади. На цьому під час брифінгу наголосив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, прокоментувавши появу президентського законопроекту "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (No 5599) на сайті Верховної Ради. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/346950).

Дмитро Разумков: "Україна розраховує на підтримку Конгресу США в питанні зупинення будівництва "Північного потоку-2"

Для України є важливою підтримка Конгресу Сполучених Штатів Америки у питанні щодо зупинення будівництва "Північного потоку-2". Про це сказав Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час зустрічі з членами Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки Джин Шахін, Робом Портманом та Крістофером Мерфі. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/346933).

Руслан Стефанчук: "Держава має створити всі необхідні умови для життя і праці кращим науковцям"

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук  розповів про своє бачення державної політики у сфері науки на форумі "Україна 30. Освіта і наука". На його переконання, держава має створити всі необхідні умови для життя і праці кращим науковцям. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/346928).

Соціальна політика в ринкових умовах

Інтерв'ю з Головою Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою.

За часів Радянського Союзу діяла потужна пропаганда та чітка ідеологія: "Від кожного - по здібностям, кожному - за його потребами". Державна машина існувала за рахунок величезних податків та зборів. Було створено бюрократизовану машину перерозподілу економічних благ від кожного - всім, знеособлено; запроваджено систему державних гарантій громадянам залежно від їхнього соціального статусу. Все це впливало на подальше зростання податкового навантаження на доходи громадян. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/346911).

Німеччина стає найпотужнішим у Європі транзитером газу

1 червня у ФРН створений єдиний газовий ринок, котрий контролюватиме один оператор, а з жовтня розпочинається робота газової біржі Trading Hub Europe (THE). Канцлер Німеччини Ангела Меркель цього тижня відрядила до Вашингтона "команду високопоставлених переговірників" для обговорення проекту газопроводу "Північний потік-2". (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/346937).

Повний випуск «Голосу України» від 04.06.2021 на сайті http://www.golos.com.ua