У «Відомостях Верховної Ради України» опубліковано Закон «Про Бюро економічної безпеки України»

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
04 червня 2021, 16:35

У черговому номері збірника нормативно-правових актів парламентського видавництва «Відомості Верховної Ради України» №22 від 28 травня 2021 року опубліковано ряд Законів і постанов, прийнятих під час п’ятої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання.

Так, опубліковано текст Закону «Про Бюро економічної безпеки України», який визначає правові основи організації та діяльності Бюро економічної безпеки України і, зокрема, його статус як центрального органу виконавчої влади, на який покладаються завдання щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави.

Закон набув чинності 25 березня 2021 року.

Опубліковано Закон «Про приєднання України до Міжамериканської конвенції про підтвердження та інформацію стосовно іноземного законодавства», який набув чинності 4 квітня 2021 року.

Окрім того, розміщено текст Закону «Про ратифікацію Листа про зміни», який забезпечує надання згоди на обов’язковість для України Листа про зміни і, як наслідок, врегулює питання здійснення платежів підрядникам за рахунок коштів позик, залучених від Європейського інвестиційного банку. Закон набув чинності 10 квітня 2021 року.

У віснику також містяться тексти постанов про звільнення Криклія В. А. з посади Міністра інфраструктури України, Петрашка І. Р. з посади Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України і Степанова М. В. з посади Міністра охорони здоров’я України.

Довідково: Бюлетень «Відомості Верховної Ради України» видається відповідно до вимог Указу Президента України «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності».