Огляд головних тем «Голосу України» від 02 червня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
02 червня 2021, 09:47

Сьогодні у «Голосі України»:

Запроваджено День пам'яті дітей, які загинули внаслідок російської збройної агресії

Еммануель Макрон повідомив, що домовився про зустріч глав МЗС України та РФ

Дмитро Разумков: "Найголовнішим для будь-якої держави є молоде покоління"

Заняття на підготовчих курсах для вступників із Криму і Донбасу стартують 29 червня

Обговорили проблеми нацменшин

Пристрасті навколо транспортування газу

У МОЗу є кілька місяців, щоб прискорити вакцинацію

В Україні відкрився ринок накопичення енергії

 

Запроваджено День пам'яті дітей, які загинули внаслідок російської збройної агресії

Пленарне засідання Верховної Ради України 1 червня 2021 року

Відкривши пленарне засідання, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков привітав з Міжнародним днем захисту дітей. "Ми багато говоримо, багато робимо. Але кожний на своєму місці, як у сесійній залі, так і на будь-якій іншій роботі, повинен пам'ятати, для кого ми це робимо. Ми це робимо для майбутнього нашої держави. І частинка цього майбутнього сьогодні в гостьовій ложі Верховної Ради України", - сказав він, запропонувавши колегам привітати представників Київської обласної організації самоврядування дітей, які завітали до парламенту. "Це поки що наші маленькі колеги, але я впевнений, що через деякий час ми з ними поміняємося місцями - вони займуть місця у залі Верховної Ради, а ми посидимо на балконі. Я вас вітаю. Бажаю всього найкращого вам і бажаю нам завжди пам'ятати для чого ми це робимо", - додав Д. Разумков. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/346818).

Еммануель Макрон повідомив, що домовився про зустріч глав МЗС України та РФ

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що у «нормандському форматі» спостерігається прогрес. Під час спільного брифінгу з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, що відбулася 31 травня після засідання франко-німецької Ради міністрів, він повідомив, що провів переговори з президентами України та РФ і зміг домовитися про проведення зустрічі в «нормандському форматі» на рівні міністрів закордонних справ. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/346766).

Дмитро Разумков: "Найголовнішим для будь-якої держави є молоде покоління"

У День захисту дітей Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зустрівся із членами Обласної ради дітей Київщини. У заході також узяв участь голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак. Вони відповіли на запитання дітей та поспілкувалися з ними на різноманітні теми, зокрема обговорили питання лідерства. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/346819).

Заняття на підготовчих курсах для вступників із Криму і Донбасу стартують 29 червня

Про новації вступної кампанії для абітурієнтів з ОРДЛО та Криму під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Освіта і наука" розповіли заступниця міністра з питань тимчасово окупованих територій України Інна Драганчук та голова підкомітету з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/346721).

Обговорили проблеми нацменшин

В Одесі відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України із прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, який очолює Дмитро Лубінець. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/346801).

Пристрасті навколо транспортування газу

Прес-служба Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) повідомила днями про відкриття провадження у справі за позовом щодо оскарження постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо плати за транспортування газу. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/346812).

У МОЗу є кілька місяців, щоб прискорити вакцинацію

Учора, за даними МОЗу, в Україні зафіксовано 2 137 нових випадків захворювання на COVID-19. При цьому вакцинували від коронавірусу 13 937 громадян (загалом з початку кампанії з імунопрофілактики 1 032 038 осіб). (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/346773).

В Україні відкрився ринок накопичення енергії

Новий для України ринок систем накопичення енергії відкривається із запуском першої у країні промислової літій-іонної системи накопичення енергії (СНЕ). Її створили на майданчику Запорізької ТЕС в Енергодарі. Система потужністю 1 МВт і ємністю 2,25 МВт/год призначена для накопичення, зберігання та віддачі електроенергії у мережу, а також для надання послуг із забезпечення надійності енергосистеми України. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/346746).

Повний випуск «Голосу України» від 02.06.2021 на сайті http://www.golos.com.ua