Верховна Рада має допомогти громадським організаціям забезпечити якісне надання послуг 1 млн осіб з інвалідністю, - віцеспікерка Олена Кондратюк

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
31 травня 2021, 13:27

 

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк звернулася до профільного комітету і представників монобільшості з проханням прискорити розгляд законопроєкту №4607 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо підтримки громадських об’єднань осіб з інвалідністю».

Віцеспікерка поінформувала присутніх на Погоджувальній раді депутатських фракцій та груп, що на адресу керівництва Верховної Ради надійшло колективне звернення від провідних організацій осіб з інвалідністю.

«Їх також зачепила коронакриза і вони опинилися в дуже скрутному фінансовому становищі. Цим організаціям не вистачає ресурсів для надання якісних послуг близько 1 млн громадян з інвалідністю. Відповідно до рекомендацій ООН, подібні проблеми можна вирішити шляхом надання таким організаціям інституційної підтримки на конкурсних засадах. І у нас є відповідні законодавчі ініціативи», - зазначила О. Кондратюк.

За словами Заступниці Голови, громадськість занепокоєна тим, що вже 4 місяці проект закону №4607 не розглядається в Бюджетному комітеті та не виноситься на розгляд парламенту. При цьому вже готовий висновок науково-експертного управління, а відтак справа за профільним комітетом та сесійною залою.

«Користуючись нагодою, хотіла би звернутися до керівництва Бюджетного комітету - відреагувати на ситуацію та прискорити розгляд цього соціально-важливого питання. Також зауважу, що більшість авторів законопроекту є представниками фракції «Слуга народу». Парламент має реагувати на ті проблеми, які реально турбують людей. Потім не дивуймося, що в суспільстві складається враження про відірваність Верховної Ради від народу», - підкреслила Олена Кондратюк.