Голова Верховної Ради підтримує ініціативу Президента України щодо внесення змін до антикорупційного законодавства

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
31 травня 2021, 13:30


Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підтримує розробку законопроекту для вдосконалення антикорупційного законодавства в питанні декларування. Про це він заявив під час Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп у понеділок, 31 травня.

«З'явилася ініціатива Президента України внести зміни до Закону «Про запобігання корупції» щодо помічників та радників Голови Верховної Ради. На мою думку, це абсолютно слушна пропозиція», - сказав він.

Водночас Голова Парламенту відзначив, що відповідний законопроект має стосуватися як працівників патронатної служби Голови Верховної Ради, так і патронатних служб Першого заступника і Заступника Голови Верховної Ради, членів Кабінету Міністрів та Офісу Президента.

На думку Дмитра Разумкова, такий законопроект відповідатиме всім очікуванням українських громадян щодо прозорості влади. «Це необхідно зробити, щоб все було абсолютно зрозуміло і не викликало дискусій у суспільстві», – сказав він.

Дмитро Разумков заявив, що звернеться до Прем'єр-Міністра України для оперативної розробки відповідного законопроекту. «Думаю, що ми можемо це зробити і на рівні народних депутатів. Якщо буде необхідність, я особисто готовий також долучитися до підготовки цього законопроекту, щоб він швидко потрапив у зал. Сподіваюся, він буде підтриманий та якнайшвидше набуде чинності», - підкреслив Голова Верховної Ради.