Дмитро Разумков: Добудова «Північного потоку-2» несе політичну, економічну та енергетичну загрозу для багатьох держав

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
21 травня 2021, 13:32

 

Завершення будівництва газотранспортного проекту «Північний потік-2» несе загрозу як для України, так і для багатьох інших держав. Про це заявив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков від час розгляду в Парламенті проекту постанови зі зверненням до Конгресу США щодо санкційного тиску на учасників будівництва газопроводу.

«Сьогодні перед Верховною Радою стоїть важливий виклик - це боротьба за нашу енергетичну незалежність та безпеку. І в цьому питанні Україні буде важко без міжнародної підтримки», - підкреслив Дмитро Разумков.

Народні депутати ухвалили 292 голосами Постанову про Звернення Верховної Ради України до Палати представників та Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки 117-го скликання щодо активізації зусиль зі зміцнення енергетичної безпеки України та Європи шляхом загального запровадження санкцій щодо будівництва газопроводу «Північний потік-2». 

«Я впевнений, інші держави підтримають це  звернення щодо “Північного потоку-2”, який становить і політичну, і економічну і енергетичну загрозу для багатьох країн», - сказав Голова українського Парламенту.