Прийнято Закон "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з прийняттям Закону України "Про розвідку""

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
21 травня 2021, 11:15

Закон спрямований на вдосконалення правових засад забезпечення проведення розвідувальними органами України розвідувальних заходів, які проводяться на підставі рішення суду.

Законом внесено зміни до Закону України «Про судоустрій і статус суддів», якими передбачається уточнити, що при розгляді справ перебіг судового процесу фіксується технічними засобами в порядку, встановленому законом, крім справ щодо надання дозволу на проведення розвідувальних заходів.

Законом віднесено до повноважень голови апеляційного суду здійснення повноважень уповноваженого судді та призначення з числа суддів апеляційного суду суддів (судді) для здійснення таких повноважень у випадках, визначених Законом України «Про розвідку».

Відповідні зміни внесено до частини шостої статті 11 та до пункту 9 частини першої статті 29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Крім того, передбачається, що відповідний Закон набирає чинності одночасно з набранням чинності Законом України «Про розвідку».

Проект Закону зареєстровано за №2415.