Усі цивілізовані держави добре знають, що Крим - це Україна, - Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
18 травня 2021, 12:10

 Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив виставку творів Юрія Химича з Кримського циклу до Дня вшанування пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу. Захід відбувся у прес-центрі українського Парламенту.

“Ця виставка не для того, щоб нагадати, що Крим - це Україна. Я впевнений, що кожен громадянин України і всі цивілізовані держави світу добре пам'ятають і знають, що Крим - це Україна, і ця риторика не зміниться“,- сказав Дмитро Разумков.

За словами Голови Верховної Ради, сьогодні ми повинні добре пам’ятати про страшні події травня 1944 року, і про те, скільки  життів кримських татар було втрачено. Водночас і сьогодні на адміністративній межі з тимчасово окупованими Кримом існують пункти пропуску.

“Для того, щоб повернути український Крим, варто багато працювати в цьому напрямі”, - відзначив Дмитро Разумков. Він нагадав, що минулого тижня разом із Спікером Литовського Сеймаса відбувся візит до КПВВ ”Чонгар” та “Каланчак” на Херсонщині. “Дуже  хотілося б, щоб ті пункти пропуску, які сьогодні  стоять на адміністративній межі з Кримом, стали просто музеями”, - підкреслив Голова Парламенту.

Довідково: Юрій Іванович Химич (1928–2003) — видатниий український художник-неомодерніст, класик українського образотворчого мистецтва ХХ століття, який працював у жанрі архітектурного пейзажу. Протягом 1950–1983 років Юрій Химич створив унікальну за рівнем майстерності серію графічних і живописних робіт, присвячених архітектурним пам’яткам Криму.


Відео за посиланням:

 RAZUMKOV_VYSTAVKA

Fex.net/ru/s/ramtxcs