Голова Парламенту: У разі відставки міністрів вакантні посади мають бути заповнені невідкладно

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
18 травня 2021, 08:25


У разі звільнення членів Уряду вакантні посади необхідно заповнити якнайшвидше. Про це заявив Голова Парламенту Дмитро Разумков в ефірі телеканалу ICTV.

На його думку, якщо будуть звільнені міністри, стосовно яких Верховна Рада у вівторок розглядатиме питання про відставку, не можна затягувати із призначенням на вакантні посади очільників міністерств. Голова Верховної Ради вважає неприйнятним, коли міністерство тривалий час очолюється виконуючим обов’язки.

«Тому що коли людина - виконуюча обов’язки, навряд чи вона добре виконує свої обов’язки. Керівник міністерства, згідно з Конституцією, повинен бути призначений Парламентом за поданням коаліції фракцій або в даному випадку - монобільшості», - підкреслив Дмитро Разумков.

Він зазначив, що у вівторок Верховна Рада розглядатиме питання про відставку Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністра інфраструктури та Міністра охорони здоров’я.

За словами Голови Верховної Ради, перед голосуванням за звільнення міністра важливо знати, хто замість нього очолить відповідний орган виконавчої влади і в який термін.

Дмитро Разумков також повідомив, якщо Парламент схвалить відставку зазначених вище трьох міністрів, призначення нових очільників міністерств може відбутися вже на поточному тижні. «Затягувати із цим процесом точно не варто. Однак давайте ще дочекаємося голосування», - зазначив Голова Верховної Ради.