Дмитро Разумков: На поточному тижні планується щонайменше одне позачергове засідання Парламенту

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
17 травня 2021, 11:50

 

Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання у вівторок, 18 травня, для розгляду заяв про відставку трьох членів Кабінету Міністрів. Про це повідомив Голова Парламенту Дмитро Разумков під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп.

«З такою пропозицією звернулася фракція «Слуга народу» ще в п’ятницю. Сьогодні йде збір підписів. Якщо будуть зібрані необхідні 150 підписів, буде скликане позачергове засідання о 16:00, як зазвичай», - сказав він.

За словами Голови Верховної Ради, на порядку денному цього засідання стоятимуть три кадрові питання – про відставку Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністра інфраструктури та Міністра охорони здоров'я України.

Водночас Дмитро Разумков наголосив на необхідності заслухати звіти  членів Уряду перед голосуванням за їх звільнення. «Треба зрозуміти позицію шановних міністрів, щоб вони прозвітували, які є помилки і які є здобутки. Щоб, ухвалюючи відповідні рішення, ми чітко розуміли, що є підставою, за що ми повинні дякувати, а за що, можливо, висловлювати іншу позицію», - сказав Голова Парламенту.

Він також повідомив, що на поточному тижні можливе проведення й інших позачергових засідань. «На цьому тижні в нас планується щонайменше одне позачергове засідання, а можливо і більше», - зазначив Голова Верховної Ради.