Постійна делегація Верховної Ради України бере участь у весняній сесії Парламентської Асамблеї НАТО

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
14 травня 2021, 16:18


З 14 по 17 травня 2021 року в онлайн-режимі проходитиме весняна сесія Парламентської Асамблеї НАТО.

У роботі Парламентської Асамблеї НАТО активну участь бере Постійна делегація Верховної Ради України на чолі із  Головою делегації Єгором Чернєвим.

Під час церемонії офіційного відкриття сесії заплановано виступ Президента ПА НАТО Джеральда Едварда Конноллі та представників делегацій. Цього ж дня відбудеться засідання Політичного Комітету ПА НАТО, у ході якого буде розглянуто низку проектів доповідей на тему політичних та безпекових викликів. У тому числі буде представлено проект доповіді Брендана Бойла «Протидія тривалим російським геополітичним та ідеологічним викликам». У документі, зокрема, йдеться про російську агресію на території України, порушення міжнародного права Росією через незаконні спроби окупації Криму та численні порушення прав людини на його території.   

Також заплановано проведення засідань комітетів ПА НАТО: з питань цивільного виміру безпеки, з питань економіки і безпеки, з питань захисту та безпеки, з питань науки і техніки, порядком денним яких передбачено розгляд проектів доповідей та дискусії на визначені теми.

17 травня буде проведено пленарне засідання Парламентської Асамблеї НАТО, де з промовою виступить Президент ПА НАТО Джеральд Едвард Конноллі та Заступник Генерального секретаря НАТО Мірча Дан Джоане.

Деталі програми за посиланням: Spring Session - Press Programme - EN (nato-pa.int)