У Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки відбулося засідання робочої групи з напрацювання законопроекту про внесення змін до Закону про державну охорону органів держвлади і посадових осіб

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
14 травня 2021, 15:20

У Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки 12 травня відбулося перше засідання робочої групи з напрацювання законопроекту про внесення змін до Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб». Захід відбувся під головуванням народного депутата Олександра Ковальова.

Відкриваючи засідання, парламентарій окреслив основні завдання робочої групи з напрацювання змін до законодавства щодо державної охорони.

«Поява нових загроз, з урахуванням збройної агресії проти нашої країни, змушує нас удосконалювати силові відомства в системі національної безпеки та оборони, зокрема Управління державної охорони, роботу якого регламентує Закон, який було прийнято 1998 року, та вимагає відповідних змін у законодавстві», - наголосив Олександр Ковальов. Він закликав активно долучатися до роботи, спрямованої на вдосконалення Закону «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб».

У засіданні робочої групи взяли участь представники Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Міністерства юстиції, Міністерства закордонних справ, Міністерства соціальної політики, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, Національного антикорупційного бюро, Управління державної охорони, Верховного суду, Фонду державного майна, науковці, ветерани військової служби.

Крім того, з метою перейняття та обміну досвідом при напрацюванні змін до Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб», та з урахуванням практики роботи дипломатичної служби США і Секретної служби США, запрошені на засідання представники Посольства Сполучених Штатів Америки підтримали ініціативу напрацювання змін в чинний Закон та запропонували подальший механізм співпраці щодо забезпечення функціонування Управління державної охорони України.