Парламентська бібліотека презентує віртуальну книжкову виставку нових надходжень за юридичним, економічним та історичним напрямами

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
14 травня 2021, 15:22

 

Пропонується увазі користувачів віртуальна книжкова виставка нових надходжень до бібліотеки парламенту за квітень 2021 р. за юридичним, економічним та історичним напрямами.

http://lib.rada.gov.ua/static/excursion/21_04.html

Серед нових книжок:

 

Конституція України і конституційні зміни в Україні : Збірник, присвячений пам'яті Віктора Мусіяки / Центр Разумкова; відп. ред. А.Рачок, Ю.Якименко; упоряд. П.Стецюк. – К. : Заповіт, 2020. – 300 с. – К-2 [34С(С2) / К65].

Збірник присвячено пам'яті  відомого українського вченого-правознавця, державного та громадсько-політичного діяча В. Мусіяки (1946-2019 рр.). Видання містить наукові статті з актуальних проблем сучасного конституційного розвитку України, стану Основного Закону держави та перспектив внесення змін до нього, захисту прав  людини, розвитку основних конституційно-правових інститутів.

Верховенство конституційних норм у національній системі права : Монографія. – Ужгород : РІК-У, 2021. – 218 с. – К-2 [34(С2) / В36].

           Монографія є комплексним конституційно-правовим дослідженням верховенства конституційних норм у національній системі права. Обгрунтовано низку концептуальних положень, узагальнень та висновків.

Децентралізація і формування політики регіонального розвитку в Україні : Наукова доповідь. – К. : НІСД, 2020. – 196 с. – К-2 [34С1(С2) / Д11].
         

У науковій доповіді проаналізовано перебіг децентралізації в Україні загалом та в окремих регіонах зокрема. Розглянуто низку актуальних питань реформи територіальної організації влади та місцевого самоврядування на засадах децентралізації і субсидіарності. Запропоновано низку рекомендацій  щодо  успішного  продовження  реформи  децентралізації  та     перетворення  її  на  стимул формування ефективної політики регіонального розвитку.