Представники Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва провели зустріч з членами Комітету у закордонних справах Палати депутатів Парламенту Італійської Республіки

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
13 травня 2021, 14:28

12 травня відбулася зустріч членів Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва на чолі з Головою Комітету О.Мережко з членами Комітету у закордонних справах Палати депутатів Парламенту Італійської Республіки на чолі з Головою Комітету П.Фассіно.

Основними питаннями зустрічі стали посилення двостороннього політичного діалогу, подальший розвиток відносин між Верховною Радою України та Палатою депутатів і Сенатом Парламенту Італії, зокрема обмін візитами на рівні комітетів, груп дружби та голів парламентів, інтеграція України до ЄС та НАТО, проведення реформ в Україні та безпекова ситуація в регіоні.

Окрему увагу в ході зустрічі було приділено обговоренню безпекової та гуманітарної ситуації на сході України, загостренню збройної агресії РФ проти України, примусової паспортизації та ситуації із внутрішньо-переміщеними особами.


Учасники зустрічі також обговорили безпекову ситуацію в акваторіях Чорного та Азовського морів, мілітаризацію Автономної Республіки Крим, порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях, хід переговорного процесу в рамках Тристоронньої контактної групи та перспективи переговорів в Нормандському форматі, а також українську ініціативу «Кримська платформа» та шляхи деокупації Криму.

У зустрічі взяли участь народні депутати України,  перший заступник Голови Комітету Г.Немиря, заступниця Голови Комітету Ю.Льовочкіна, голови підкомітетів Комітету М.Іонова, Л.Ясько, О.Хоменко та А.Шараськін і члени Комітету О. Руденко та Б.Яременко.