Огляд головних тем «Голосу України» від 6 травня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
06 травня 2021, 10:06

Сьогодні у «Голосі України»:

Місце козацької слави та незайманої природи може опинитися під водою

Пропонують вдосконалити механізм страхових виплат медпрацівникам

Росії назвали ціну вторгнення

США підтримують Україну на тлі агресії з боку Москви

Спростять оформлення паспортів із позначкою про реєстрацію на тимчасово окупованих територіях

Для забезпечення ефективної роботи органів прокуратури

Космос працює на Полісся

 

Місце козацької слави та незайманої природи може опинитися під водою

Неймовірну за емоціями, силою духу та патріотичним завзяттям акцію провели активісти на острові Гардовий, що входить до складу Національного природного парку "Бузький Ґард". Під час акції з промовистою назвою "Мене не вбив російський солдат, мене вбиває Енергоатом" ветерани війни на Донбасі, які втратили під час бойових дій кінцівки, прикували себе до скелі ланцюгами, аби привернути увагу до проблеми затоплення унікальної місцини. Території заповідного Гранітно-степового Побужжя та Центру Буго-Ґардівської паланки Війська Запорозького. (читайте у «Голосі України» на 1, 16 стор. >>> article/345564).

Пропонують вдосконалити механізм страхових виплат медпрацівникам

Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував ухвалити в цілому законопроект "Про внесення змін до статті 39 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо врегулювання окремих питань соціального захисту медичних працівників, постраждалих від коронавірусної хвороби (COVID-19)" (No 5415). Цей документ спрямований на забезпечення страхових виплат медичним працівникам у разі встановлення групи інвалідності внаслідок захворювання коронавірусною хворобою (COVID-19) протягом одного року з дня захворювання. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/345566).

Росії назвали ціну вторгнення

Напередодні великодніх вихідних Європейський парламент ухвалив резолюцію, яка вочевидь зіпсувала свято багатьом небожителям Кремля. Відповідь Москви, незважаючи на неробочі дні, вже відома. Чим же так сильно розгнівив Європарламент російську владу? (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/345576).

США підтримують Україну на тлі агресії з боку Москви

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен учора прибув з дводенним робочим візитом до України. Як повідомив речник Державного департаменту Нед Прайс, Ентоні Блінкен зустрінеться з Президентом Зеленським, Прем’єр-міністром Шмигалем, міністром закордонних справ Кулебою, іншими посадовими особами та представниками українського громадянського суспільства, «щоб підтвердити непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України в умовах тривалої агресії з боку Росії. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/345577).

Спростять оформлення паспортів із позначкою про реєстрацію на тимчасово окупованих територіях

Народні депутати працюють над спрощенням оформлення українських паспортів із позначкою про реєстрацію на тимчасово окупованих територіях. Для цього ще наприкінці минулого року в парламенті зареєстровано проект змін до деяких законів щодо внесення відомостей про зареєстроване місце проживання громадян України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, а також оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України (№ 4564). (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/345568).

Для забезпечення ефективної роботи органів прокуратури

Друге позачергове засідання Верховної Ради України 29 квітня 2021 року.

До порядку денного позачергового пленарного засідання, скликаного на вимогу 154 народних депутатів, було винесено дев’ять питань. Перші два законопроекти, що розглядались у сесійній залі, стосувались реформи прокуратури. Так, у першому читанні було підтримано проект закону «Про внесення змін до розділу II «Прикінцеві і перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» стосовно окремих аспектів дії перехідних положень» (№ 5157). (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/345585).

Космос працює на Полісся

Житомирщина є батьківщиною основоположника практичної космонавтики Сергія Павловича Корольова. В роки незалежності область стала на шлях трансформації в інноваційний та високотехнологічний регіон, покликаний утверджувати імідж України як космічної держави. Нині Житомирщина може похвалитися єдиними в Україні Національним музеєм космонавтики імені С. П. Корольова, приватною астрономічною обсерваторією в місті Андрушівці, регіональним інноваційно-космічним кластером "Полісся" та Центром космічних технологій з унікальною університетською станцією дистанційного зондування Землі. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/345591).

Повний випуск «Голосу України» від 06.05.2021 на сайті http://www.golos.com.ua