Руслан Стефанчук: Балтійські країни найбільш активно підтримують Україну на шляху до НАТО

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
29 квітня 2021, 15:16

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з головами комітетів у закордонних справах парламентів Естонії, Латвії та Литви Марком Міхкельсоном, Ріхардом Колсом і Жигімантасом Павільонісом.

Перший заступник Голови Верховної Ради висловив вдячність колегам із парламентів Литви, Естонії та Латвії за постійну та послідовну підтримку України в умовах агресії Російської Федерації.

«Вдячний представникам Естонії, Латвії та Литви за таку блискавичну реакцію на агресію Російської Федерації. Україна залишається прихильником вирішення будь-яких питань на політико-дипломатичному рівні. Тому я буду дуже вдячний парламентам ваших країн у разі долучення до діяльності «Кримської платформи», метою якої є деокупація Криму та його повернення Україні в мирний спосіб. Підтримка з вашого боку для нас є визначальною й означатиме солідарність у протидії російській агресивній політиці», – наголосив Руслан Стефанчук.

Окрему увагу було приділено обговоренню курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

«Я дуже хочу, щоб найближчим часом Україна отримала шанс стати 31-ою країною-членом НАТО та частиною великої європейської сім’ї. Хочемо отримати рішення країн Альянсу щодо надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО у найближчій перспективі. Сподіваємося на формування серед союзників необхідного консенсусу та цілковито розраховуємо на підтримку в цьому питанні», – зазначив Перший заступник Голови Парламенту України.

Руслан Стефанчук висловив вдячність країнам Балтії за незмінну позицію щодо протидії реалізації проєкту «Північний потік-2». Він зазначив, що Україна також високо цінує надійну підтримку її суверенітету й територіальної цілісності, продовження санкцій проти Росії, надання фінансово-економічної та гуманітарної допомоги, а також подолання наслідків пандемії COVID-19.

 

Джерело: Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України