Огляд головних тем «Голосу України» від 28 квітня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
28 квітня 2021, 09:24

Сьогодні у «Голосі України»:

Залишилося розглянути 244 поправки

Щоб досягти миру, потрібні зміни

Питання не відповідало викликам

Дмитро Разумков: "Для України важливе зміцнення дружніх відносин з Естонською Республікою"

Держава зацікавлена в активній співпраці з бізнесом

Чорнобильській зоні треба дати нове життя

 

Залишилося розглянути 244 поправки

Пленарне засідання Верховної Ради України 27 квітня 2021 року.

Оголосивши про початок роботи, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, що чергове пленарне засідання триватиме до 15-ї години з перервою із 12-ї до 13-ї години, а після 16-ї години відбудуться два позачергові пленарні засідання.

Після виступів представників парламентських фракцій та депутатських груп Верховна Рада продовжила розгляд поправок до законопроекту про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів (щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин (No 2194). (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/345377).

Щоб досягти миру, потрібні зміни

Президент України Володимир Зеленський пропонує розширити "нормандський формат", залучивши до нього інші країни. В інтерв'ю виданню Finanсial Times, опублікованому 26 квітня, Зеленський зауважив, що не лише США можуть перезавантажити цю групу, а й Велика Британія та Канада. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/345369).

Питання не відповідало викликам

Перше позачергове засідання Верховної Ради України 27 квітня 2021 року.

Роботу розпочали із розгляду проекту постанови "Про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на припинення бездіяльності органів виконавчої влади у сфері протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та забезпечення неухильного виконання рішень Верховної Ради України, прийнятих у цій сфері", No 5299. За словами Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, це питання розглядається відповідно до зібраних підписів парламентаріїв. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/345379).

Дмитро Разумков: "Для України важливе зміцнення дружніх відносин з Естонською Республікою"

Україна та Естонія поглиблюватимуть свої відносини в рамках двостороннього політичного діалогу. Про це сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час онлайн-зустрічі із Президентом Рійгікогу Естонської Республіки Юрі Ратасом. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/345376).

Держава зацікавлена в активній співпраці з бізнесом

Будуючи ефективний діалог із бізнесом, влада зможе вирішити багато важливих для держави питань. Про це сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час зустрічі з представниками правління Європейської Бізнес Асоціації.

"У Верховній Раді створено спеціальну комісію, мета якої - допомогти бізнесу. Ми маємо вже конкретні позитивні приклади її діяльності. Я впевнений, лише рухаючись спільно в постійному діалозі, ми зможемо вирішити багато важливих для країни питань", - зауважив глава парламенту. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/345378).

Чорнобильській зоні треба дати нове життя

"Прогрес, досягнутий у Чорнобилі щодо утримання в безпеці та зберігання відпрацьованого ядерного палива, є величезним показником того, що міжнародне співробітництво має вирішальне значення для розв'язання глобальних криз", - так вважає генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі, який 26-27 квітня перебував в Україні з візитом. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/345392).

Повний випуск «Голосу України» від 28.04.2021 на сайті http://www.golos.com.ua