Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект щодо вдосконалення порядку дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
23 квітня 2021, 14:08

 

Члени Комітету розглянули на засіданні 14 квітня проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови (реєстр. №5241).

Законопроектом пропонується внести окремі зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та до Виборчого кодексу з метою вдосконалення порядку дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови, що, на думку суб’єктів законодавчої ініціативи, має спростити процес призначення позачергових виборів голів у разі дострокового припинення їх повноважень.

За наслідками загального обговорення Комітетом було ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови (реєстр. №5241) прийняти за основу та в цілому.

Водночас Комітет розглянув і альтернативний законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення порядку дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови та призначення позачергових місцевих виборів (реєстр. №5241-1). За результатами обговорення законопроекту Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді за наслідками розгляду в першому читанні його відхилити.