У «Відомостях Верховної Ради України» опубліковано Закон про відновлення інституційного механізму запобігання корупції

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
23 квітня 2021, 17:07

У черговому номері збірника нормативно-правових актів парламентського видавництва «Відомості Верховної Ради України» №17 від 23 квітня 2021 року опубліковано закон і постанову, прийняті під час п’ятої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання.

Зокрема, опубліковано Закон «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо відновлення інституційного механізму запобігання корупції»

Закон усуває законодавчі прогалини, що виникли у зв’язку з втратою чинності окремими положеннями Закону України «Про запобігання корупції» відповідно до Рішення Конституційного Суду України від 27.10.2020 № 13-р/2020.

Зокрема, він забезпечує належне функціонування Національного агентства з питань запобігання корупції та інституційного механізму запобігання корупції, а також встановлює додаткові особливості щодо здійснення повноважень Національного агентства стосовно суддів, суддів Конституційного Суду України, які спрямовані на забезпечення дотримання гарантій незалежності вказаних осіб.

Закон набув чинності 30 грудня 2020 року.

Опубліковано Постанову Верховної Ради «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2021 році», яка передбачає із метою консолідації та формування історичної свідомості Українського народу, збереження національної пам’яті та належного відзначення і вшанування пам’ятних дат і ювілеїв на державному рівні у 2021 році провести урочисте відзначення пам’ятних дат і ювілеїв та/або меморіальні заходи.

На державному рівні відзначатимуться пам’ятні дати та ювілеї, що стосуються: відомих подій в Україні, видатних особистостей, днів пам’яті і відомих подій світової історії.

Довідково: Бюлетень «Відомості Верховної Ради України» видається відповідно до вимог Указу Президента України «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності».