Огляд головних тем «Голосу України» від 23 квітня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
23 квітня 2021, 09:48

Сьогодні у «Голосі України»:

Селяни протестують проти розорювання заливних лук

Дмитро Разумков: "Сьогодні медицина - це наш другий фронт"

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

Кремль має «зробити крок назад»

Руслан Стефанчук: "Справжні друзі пізнаються в біді"

Законодавча підтримка бізнесу під час локдауну

Про звернення громадян до Верховної Ради України у січні-березні 2021 року

Бойовики розмістили техніку за лініями відведення

 

Селяни протестують проти розорювання заливних лук

На Сумщині розорюють заливні луки вздовж водойм. Біля Путивля - неподалік Сейму, а в колишньому Білопільському районі - берег невеличкої річки. Жителі Ігорівки та Павлівки, котрі донедавна виганяли сюди худобу, залишаються без пасовищ. (читайте у «Голосі України» на 1, 9 стор. >>> article/345194).

Дмитро Разумков: "Сьогодні медицина - це наш другий фронт"

Робоча поїздка Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова на Хмельниччину була пов'язана із відкриттям після реконструкції Хмельницького обласного серцево- судинного центру. Разом із главою парламенту на відкритті також побували обрані від Хмельниччини народні депутати, керівники області та міста, а також представники медичної спільноти. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/345199).

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

 «Усеохопна вакцинація — єдиний вихід. На жаль, доступ до безпечних і ефективних вакцин досі нерівний. Однак хочу відзначити й подякувати за ваше лідерство у подоланні викликів та в координації глобальних дій під час пандемії коронавірусу», — сказав Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. (читайте у «Голосі України» на 1-7 стор. >>> article/345196).

Кремль має «зробити крок назад»

Увесь світ спостерігає за тривожною за своїми масштабами концентрацією російських військ уздовж східних кордонів України, кордонів східних територій, які були в неї незаконно анексовані. Про це в зверненні до Парламентської асамблеї Ради Європи, весняна сесія якої нині триває у Страсбурзі, заявив президент Європейського парламенту Давид Сассолі. (читайте у «Голосі України» на 1-7 стор. >>> article/345197).

Руслан Стефанчук: "Справжні друзі пізнаються в біді"

Як ми вже повідомляли, 21 квітня Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук разом із віце-маршалкою Сейму Республіки Польща пані Малгожатою Госєвською та віце-спікером Сейму Литовської Республіки паном Паулюсом Саударґасом відвідали Донеччину.

"Справжні друзі пізнаються в біді. Це на практиці доводять представники країн Люблінського трикутника, яким я дуже вдячний за солідарність з Україною та поїздку на Донеччину", - зазначив у Фейсбуці після завершення поїздки Руслан Стефанчук. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/345174).

Законодавча підтримка бізнесу під час локдауну

Такою була тема круглого столу, який відбувся у Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики в режимі відеоконференції. Обговорювали проблеми, з якими стикається бізнес під час чергової хвилі жорстких карантинних обмежень, а також заходи для його підтримки, запропоновані у проекті закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо надання допомоги застрахованим особам та підтримки бізнесу на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів" (No 5346). Окрім народних депутатів, у заході взяли участь представники Міністерства фінансів, Державної податкової служби, бізнес- асоціацій, профільних об'єднань, експерти. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/345175).

Про звернення громадян до Верховної Ради України у січні-березні 2021 року

У січні-березні 2021 року до Верховної Ради України надійшло 87,1 тис. пропозицій, заяв і скарг громадян, що майже у три рази більше, ніж за відповідний період 2020 року та перевищує загальнорічні обсяги кореспонденції, яка надходила до парламенту в 2006 році - 76,3 тис., 2007 році - 66,7 тис., 2008 році - 82,5 тис., 2012 році - 86,2 тис., 2014 році - 65 тис., 2019 році - 78,3 тис. З них комітетами Верховної Ради України опрацьовано 2,6 тис. листів, депутатськими фракціями (депутатськими групами) у Верховній Раді України розглянуто 1,4 тис. звернень громадян. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/345173).

Бойовики розмістили техніку за лініями відведення

За добу (на ранок 22.04) у районі проведення Операції об’єднаних сил проросійські збройні формування 8 разів порушили режим припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, неподалік населених пунктів Піски та Південне окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру та протитанкового ракетного комплексу, а біля Шумів та Первомайська — з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/345184).

Повний випуск «Голосу України» від 23.04.2021 на сайті http://www.golos.com.ua