Головне завдання для влади - зробити все можливе, аби молодь залишалася в Україні, - Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
21 квітня 2021, 19:00

 

Влада повинна зробити все можливе, аби молодь залишалася в Україні. Про це Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав під час спілкування з освітянами та студентами Волинського національного університету імені Лесі Українки.

 Він зазначив, що Парламент докладає зусиль, аби молодь залишилася та навчалася в Україні. “На початку року Верховна Рада заснувала премії для найкращих учасників ЗНО. Отримати по 100 тисяч гривень зможуть 30 випускників. Це хороший стимул навчатися саме тут”, - підкреслив Дмитро Разумков.

 

Голова Парламенту також наголосив, що навчання в українських закладах вищої освіти створює важливий фундамент. “Знання, отримані в українських інститутах та університетах, дають можливість мати сприйняття багатьох процесів у суспільстві, у різних галузях”, - додав Дмитро Разумков. 

 Окремо він привітав Волинський національний університет імені Лесі Українки з підняттям у рейтингу закладів вищої освіти «Топ-200 Україна». “Ваш університет має серйозний здобуток за минулий рік. Піднятися зі 128 на 22 місце - це достатньо серйозний показник”, - підкреслив Голова Верховної Ради.

 

Дмитро Разумков відповів на запитання студентів та освітян, які стосувалися перспектив розвитку вищої освіти в Україні та роботи в умовах COVID-19.

 У заході також взяв участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.