На засіданні Бюро Парламентської Асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі обговорена діяльність Організації в умовах пандемії, поточна політична та безпекова ситуації в регіоні ОБСЄ

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
21 квітня 2021, 13:45

19 квітня 2021 року Заступник Голови Комітету ПА ОБСЄ з питань економіки, науки, технологій та навколишнього середовища, заступник керівника Постійної делегації Верховної Ради України в ПА ОБСЄ Артур Герасимов взяв участь у засіданні Бюро ПА ОБСЄ у режимі відео конференції.

Ключовими питаннями порядку денного засідання Бюро ПА ОБСЄ були доповідь діючого Президента ПА ОБСЄ Лорда Боунса, Генерального секретаря Асамблеї Р. Монтелли, обговорення діяльності Організації в умовах пандемії, поточної політичної  та безпекової ситуації в регіоні ОБСЄ.

Основні доповідачі та учасники дискусії, члени Бюро зосередили увагу у своїх промовах на питаннях діяльності ПА ОБСЄ в режимі відео конференцій в умовах пандемії та інших напрямах діяльності, зокрема спостереженні за виборами, новій ініціативі "Гельсінкі 50 плюс", яка покликана удосконалити роботу Організації, кошторису Асамблеї, а також ситуації із замороженими конфліктами в регіоні, політичним подіям в Росії та Білорусі, розвитку ситуації зі справою Навального, продовженні мандату Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні та загостренню ситуації на сході України.

Заступник керівника Постійної делегації Верховної Ради України в ПА ОБСЄ А. Герасимов у своєму виступі повідомив членам Бюро про загострення збройної агресії РФ проти України, збільшення кількості російських ударних формувань, які РФ зосередила на кордоні з Україною. Парламентарій наголосив на фіксації СММ ОБСЄ порушень режиму припинення вогню, відсутності прогресу у мінському переговорному процесі та відсутності з боку РФ налаштованості до діалогу, підкресливши важливість продовження і посилення санкцій проти держави-агресора до звільнення українських тимчасово окупованих територій.