Руслан Стефанчук: Візит представників ЄС на Донбас є свідченням підтримки України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
17 квітня 2021, 11:24

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук обговорив питання міжпарламентського безпекового співробітництва і протидії російській агресії з віцемаршалкою Сейму Республіки Польща пані Малгожатою Госєвською.

Пані Малгожата Госєвська, висловлюючи солідарність та підтримку України, повідомила про намір наступного тижня разом з Першим віцеспікером Парламенту України Русланом Стефанчуком і віцеспікером Сейму Литовської Республіки паном Паулюсом Саударґасом відвідати Донбас. Європейські посадовці зможуть на власні очі побачити та дати оцінку ситуації на сході України. Під час зустрічі будуть обговорені важливі питання, серед яких – можливість якнайшвидшого врегулювання триваючого воєнного конфлікту між Україною та Росією.

Руслан Стефанчук зазначив, що Україна відкрита до міжпарламентського співробітництва та подякував Литві та Польщі за незмінну підтримку України в питаннях відновлення суверенітету та територіальної цілісності. Перший віцеспікер Парламенту України висловив надію, що плідна співпраця та дружні відносини з Польщею та Литвою прискорять повернення довгоочікуваного миру в Україну.

Джерело: Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України