Представники Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва провели зустрічі з колегами з комітетів у закордонних справах парламентів Литви, Естонії та Латвії

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
16 квітня 2021, 16:51

У період з 12 по 16 квітня 2021 року за ініціативи Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександра Мережка відбулися зустрічі з членами комітетів у закордонних справах парламентів Литовської Республіки, Естонської Республіки та Латвійської Республіки на чолі головами комітетів Жигімантасом Павільонісом, Марком Міхкельсоном та Ріхардом Колсом.

У зустрічі з української сторони брали участь секретар Комітету Соломія Бобровська та члени Комітету Богдан Яременко, Єлизавета Ясько, Олена Хоменко, Ольга Руденко, Андрій Шараськін, Марія Іонова.

Українські парламентарії висловили вдячність колегам з парламентів Литви, Естонії та Латвії за постійну та послідовну підтримку нашої держави в умовах триваючої агресії РФ.

Під час зустрічей сторони обмінялися думками з широкого кола питань, а саме розвитку двостороннього політичного діалогу, активізації і посилення міжпарламентського співробітництва.

Окрему увагу було приділено обговоренню поточної та безпекової ситуації на окупованих територіях України.

У центрі уваги була необхідність поглиблення взаємодії між нашими країнами на всіх рівнях, зокрема між постійними делегаціями в рамках міжпарламентських асамблей з метою мобілізації широкої міжнародної підтримки України у боротьбі проти російської агресії.

Міжнародні партнери засвідчили свою послідовну та непохитну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України в умовах агресії на сході країни, а також європейських та євроатлантичних прагнень нашої країни.