Верховна Рада готова реагувати на загострення ситуації на Донбасі, - Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
16 квітня 2021, 09:18

 

Верховна Рада буде й надалі виконувати свої функції в умовах загострення ситуації на Донбасі і продовжить робити все залежне від неї, щоб не допустити подальшої ескалації. Про це заявив Голова українського Парламенту Дмитро Разумков в ефірі “4 каналу”.

Він наголосив, що в часи серйозних викликів, які в різні періоди стояли перед Україною, Верховна Рада завжди відігравала одну з ключових ролей у відстоюванні інтересів держави та суспільства.

Відповідаючи на запитання щодо активізації ворога на сході України та ролі Верховної Ради в разі подальшого загострення ситуації, Дмитро Разумков зазначив: «Якщо така ситуація виникне, Верховна Рада миттєво виконає свої функції. Але сьогодні ми на своїй позиції робимо все, щоб цього не допустити».

«На будь-який нестандартний випадок чи виклик ми готові реагувати. У нас є погоджені плани для таких ситуацій і ми розуміємо, як це буде відбуватися, тому Верховна Рада гарантовано виконає свої функції. Так само, як і будь-який інший державний орган має знати і розуміти, що він буде робити», - заявив він.

За словами Голови Верховної Ради, наразі немає підстав для введення в Україні воєнного стану.

Він також зазначив, що порівняно з 2014 роком сьогодні Україна набагато краще підготовлена, щоб дати відсіч ворогу.

Разом з тим він підкреслив, що найголовніше для держави - життя її громадян. «Ми повинні зробити все від нас залежне, щоб зберегти його», - сказав Дмитро Разумков.

Голова Парламенту також наголосив, що для України важливою є підтримка міжнародних партнерів - США, країн Європи, НАТО.

«Головна зброя людей, які працюють в політиці, - це не автомат чи гвинтівка вдома, а інші засоби, якими нас наділяє влада. І дуже часто вони навіть більш ефективні, ніж зброя», - сказав він.