У Комітеті з питань освіти, науки та інновацій обговорено стан підготовки підготовчих курсів зі стипендіальним забезпеченням для вступників з тимчасово окупованих територій

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
07 квітня 2021, 16:57

 

На засіданні Комітету з питань освіти, науки та інновацій, що відбулося 7 квітня, народні депутати обговорили питання щодо стану підготовки підготовчих курсів зі стипендіальним забезпеченням для вступників з тимчасово окупованих територій.

Це питання доповіла заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Драганчук. Вона представила алгоритм дій для вступників.

Голова Комітету Сергій Бабак відзначив важливість цієї ініціативи: «Сподіваюсь, що законопроект, за який ми проголосували минулого року, а зараз реалізовуємо, стане доступною та ефективною ініціативою для дітей зі сходу».

Народні депутати взяли інформацію до відома.

Члени Комітету розглянули законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо джерел забезпечення державних гарантій здобувачам освіти (№4340). Проектом пропонується встановити, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, у підпорядкуванні яких перебувають державні і комунальні заклади освіти, забезпечують безоплатним гарячим харчуванням за рахунок коштів державного бюджету дітей пільгових категорій, а саме внутрішньо переміщених осіб.

Народні депутати відзначили соціальну важливість законопроекту, але його реалізація потребує доопрацювання через необхідність внесення змін до Бюджетного кодексу

За наслідками розгляду Комітет ухвалив рішення направити зазначений законопроект на доопрацювання.

Також Комітет ухвалив рішення рекомендувати відхилити законопроект про внесення змін до деяких Законів України щодо забезпечення мовних прав корінних народів, національних меншин України у сфері освіти (№4648) та направити авторам на доопрацювання проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення окремих положень про мову освіти (№ 4648-1).

За результатами розгляду Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» щодо приведення у відповідність із деякими законодавчими актами (№4542).

Члени Комітету затвердили рекомендації слухань на тему: «Рік акредитації освітніх програм за новою процедурою: підсумки, проблеми, перспективи», які відбулись 11 березня 2021 року.