Голова Верховної Ради: Ми повинні об’єднати зусилля для протидії пандемії коронавірусу

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
02 квітня 2021, 20:15

 

Ефективно протидіяти COVID-19 в Україні можливо, лише об’єднавши зусилля центральної, місцевої влади, суспільства і медіа. Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в ефірі телеканалу «НАШ».

«Сьогодні ми всі повинні займати єдину позицію щодо необхідності співпрацювати і розуміти відповідальність кожного. Я кажу і про себе як про людину, політика, Голову Верховної Ради, і про вас як журналістів, і про суспільство в цілому», - сказав він.

Голова Парламенту наголосив, що питання щодо боротьби з коронавірусом має бути позбавлене політичної складової. За його словами, депутатським фракціям та групам в Парламенті вдається, відклавши політику, ухвалювати необхідні рішення консенсусом та за скороченою процедурою.

«Повинна бути швидка реакція Кабінету Міністрів, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти, Міністерства фінансів. Має бути об’єднання зусиль як на рівні центру, так і регіонів. Якщо кожен буде рухатися своїм напрямком, це працювати не буде», - зазначив Дмитро Разумков.

«Тому що виконати всі завдання тільки на рівні центральної влади або зробити так, щоб зменшувалися показники захворюваності, лише місцевим органам влади, без підтримки центральних, – неможливо», - додав він.

За словами Голови Верховної Ради, у питанні щодо дотримання карантинних обмежень необхідна також відповідальна позиція бізнесу і громадян.

«На жаль, сьогодні ми з вами спостерігаємо, що карантинні обмеження ігноруються. Часто і громадяни не дотримуються елементарних вимог, які захистили б, в першу чергу, їх та їхніх близьких», - пояснив він.

Як зазначив Дмитро Разумков, важливо також визнавати помилки, які були допущені в боротьбі з COVID-19. Зокрема, він додав, що є питання до втілення комунікаційної стратегії щодо вакцинації.

«Не треба намагатися перекласти відповідальність одне на одного. Тому що за таким «пінг-понгом» ми можемо втрачати найголовніше, що є в нашій державі, – життя людей», - підкреслив Голова Парламенту.