Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу і в цілому проект Постанови про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
29 березня 2021, 15:43

Члени Комітету під час засідання 29 березня розглянули проект Постанови Верховної Ради України «Про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України» №5295.

Проект доповів народний депутат Олександр Бакумов. Він зачитав текст проекту Постанови та зазначив, що автори, «засуджуючи будь-які спроби підміни цивілізованого виявлення незгоди з діями влади насильством та наругою над державними символами», вважають, що дії протестувальників були спрямовані на «підрив державності» і Парламент має відреагувати на події 20 березня поточного року під Офісом Президента.
Голова підкомітету Владлен Неклюдов доповів пропозицію підкомітету щодо підтримки Комітетом проекту Постанови з виключенням пункту 2 про доручення Державному управлінню справами подати до Верховної Ради інформацію щодо розміру шкоди, завданої будівлі Офісу Президента.

Комітет 16 голосами «за» при «2» - проти та 3, що утрималися прийняв рішення Рекомендувати Верховній Раді прийняти проект Постанови №5295 за основу і в цілому з урахуваннями пропозиції Комітету.