Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендує прийняти за основу проект Закону щодо приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
18 березня 2021, 12:40

 
Відповідне рішення ухвалено під час засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики 17 березня.

Члени Комітету розглянули «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС», № 4554. Проект розроблено з метою приведення законодавства України у сфері виробництва та обігу дитячого харчування до вимог законодавства ЄС, а саме, у відповідність до: Регламенту № 609/2013; Регламенту № 2016/127. Проектом пропонується здійснити приведення законодавства України у сфері виробництва та обігу дитячого харчування до вимог законодавства ЄС шляхом визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про дитяче харчування» та внесення змін до ряду Законів України, предметом регулювання яких є: безпечність та якість харчових продуктів; державний контроль у сфері безпечності та якості харчових продуктів; охорона здоров’я людей; рекламна діяльність.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, прийняття проекту Закону:

1)        сприятиме створенню умов для забезпечення дітей грудного та раннього віку безпечним та якісним дитячим харчуванням;

2)        сприятиме збільшенню обсягів виробництва та розширення асортименту продуктів для дитячого харчування в Україні;

3)        дозволить вдосконалити нормативно-правове врегулювання питань, пов’язаних з безпечністю та якістю дитячого харчування;

4)        гармонізувати національне законодавство у сфері у сфері дитячого харчування із вимогами законодавства Європейського Союзу.

За результатами розгляду Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект № 4554 за основу.

Учасники засідання розглянули проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою, поданий Кабінетом Міністрів України, № 5104. Проект покликаний визначити механізм надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції.

За результатами обговорення було вирішено рекомендувати прийняти зазначений законопроект прийняти за основу. Дане рішення направлене до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, визначеному головним з опрацювання даного законопроекту.

Також на засіданні було продовжено обговорення основних положень проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю), друге читання (№ 3012-2). На думку авторів законопроекту, його ухвалення забезпечить визначення на законодавчому рівні чіткого та працюючого механізму приватизації земель державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій, що, свою чергу, сприятиме реалізації працівниками таких підприємств права на одержання земельної частки (паю).