Атомна енергетика відіграє важливу роль в енергетичній безпеці України, – Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
11 березня 2021, 11:38

 

Атомна енергетика відіграє важливу роль в забезпеченні енергетичної безпеки України. Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час відвідання виробничого підприємства «Хмельницька АЕС».

«Ми розуміємо, що робота атомної енергетики пов’язана із забезпеченням енергетичної безпеки нашої держави. Особливо в сьогоднішніх умовах, коли у нас є зростання тарифів, в умовах, коли ми через деякий час будемо інтегруватися в європейську систему енергопостачання. І ми повинні заходити туди зі своїм позитивним багажем знань і можливостей», ­– сказав Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради ознайомився з роботою Хмельницької АЕС, її виробничими потужностями та поспілкувався з працівниками станції. Він подякував їм за роботу, а також наголосив, що атомна енергетика відіграє важливу роль в енергосистемі України.

«Я розумію всю ту відповідальність, яка лежить на вас, на державі щодо захисту наших інтересів, зокрема в питанні національної безпеки», – додав він.

Як зазначив Голова Парламенту, на сьогоднішній день на Хмельницьку АЕС припадає близько 7,6 відсотка від загального виробництва електроенергії в Україні.

«Ми представлені як в атомній енергетиці, так і в альтернативних джерелах. Фактично закриваємо повний спектр. Ми повинні і далі рухатися в цьому напрямку. У нас повинен бути баланс, розуміння інтересів держави, розуміння наших енергетичних можливостей, нашої енергетичної безпеки», – наголосив Дмитро Разумков.

За словами Голови Парламенту, завершення будівництва 3-го і 4-го енергоблоків на Хмельницькій АЕС є комплексним питанням, вирішити яке можна лише спільними зусиллями різних органів державної влади. Він зазначив, що Верховна Рада зі свого боку готова працювати над законодавчими ініціативами, які сприятимуть реалізації проекту.