Комітет з питань аграрної та земельної політики затвердив напрямки державної підтримки сільгосптоваровиробників у 2021 році

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
04 березня 2021, 11:00

Відповідне рішення ухвалено під час засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики 3 березня.

Учасники засідання прийняли рішення затвердити напрямки державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників у 2021 році (на виконання положень Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції» від 5 листопада 2020 року № 985-IX), а також направити дане рішення до Кабінету Міністрів України.


Учасники засідання розглянули та обговорили питання про дотримання Південним міжрегіональним головним управлінням Держпродспоживслужби на державному кордоні та територіальними органами Держпродспоживслужби в Миколаївській, Херсонській, Одеській областях законодавства під час реалізації своїх повноважень.

Також було заслухано та взято до відома інформацію про діяльність Акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України». Інформацію щодо ситуації з штрафуванням сільськогосподарських товаровиробників за зберігання пального заслухано і обговорено.

Окрім того, заслухано і взято до відома інформацію про законопроект «Про організації водокористувачів та стимулювання меліорації земель».

На засіданні було продовжено обговорення основних положень проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю), друге читання (№ 3012-2).