Дмитро Разумков ознайомився із роботою Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 лютого 2021, 15:44

В Україні знову спостерігається непроста ситуація, пов’язана із захворюваністю на коронавірус, і Вінницька область має один із найбільших показників нових хворих. Про це сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, відвідуючи  Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Вінницької обласної ради в рамках робочої поїздки.

“Сьогодні  непроста ситуація у Вінниці. На жаль, за останні два тижні рівень захворюваності зростає, фактично 7,8% від загальної кількості хворих - мешканці  Вінницької області”, - зазначив Дмитро Разумков.

Під час перебування у медичному закладі Голова Верховної Ради поспілкувався із працівниками центру та  відвідав диспетчерську, з якої приймаються виклики та  направляются бригади у різні райони Вінницької області. За словами диспетчерів, впродовж робочої зміни один оператор приймає близько 250 викликів та завдяки злагодженій роботі центру вдається максимально оперативно реагувати на всі виклики. Разом з тим, кількість звернень, пов’язаних із коронавірусною хворобою, збільшилася вдвічі.

“Організація роботи Центру на достатньо високому рівні. Тут працює 236 лікарів. Багато процесів автоматизовано, і це правильно”, - відзначив Голова Парламенту. 

Довідково: Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Вінницької обласної Ради в рамках робочої поїздки до області - центр має 8 філій та 22 відділення екстреної медичної допомоги та 31 пункт постійного базування бригад екстреної медичної допомоги  та обслуговує 1 млн 569 тис. 323 осіб.