Голова Верховної Ради: Стала співпраця центральної та місцевої влади дозволить подолати виклики, що стоять перед державою

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 лютого 2021, 11:48

 

Верховна Рада України готова до активної співпраці з місцевими органами влади, зокрема, й у форматі Консультативної ради з питань місцевого самоврядування при Парламенті. Про це заявив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, виступаючи на засіданні сесії Вінницької обласної ради під час робочої поїздки на Вінниччину.

«Ми готові до конструктивної співпраці. Минулого року була відновлена робота Консультативної ради при Верховній Раді України.  До неї входять  представники всіх рівнів місцевого самоврядування. Ми налаштовані на спільну роботу для досягнення результатів», - сказав він.

Голова Парламенту зазначив, що триває реформа децентралізації. Він, зокрема, зазначив, що в межах реформи місцеві органи влади отримали додаткові повноваження. «Але повноваження паралельно із собою приносять відповідальність. Я сподіваюсь, всі розуміють ту відповідальність, яка на них покладається», - наголосив він.

За словами Дмитра Разумкова, центральна та місцева влада мають об'єднати зусилля для подолання викликів, які сьогодні стоять перед державою, ключовими з яких є протидія коронавірусу, зміцнення економіки та врегулювання тарифного питання.

Голова Верховної Ради підкреслив, що COVID-19 вдарив не лише по здоров’ю громадян, але й по економіці.

«У цьому році і на законодавчому, і обов’язково на місцевому рівні треба буде докласти максимум зусиль, щоб “оживити” економіку. Ми паралельно маємо запустити ті економічні процеси, що зможуть покращити добробут громадян, які проживають як на Вінниччині, так і в інших регіонах», - пояснив Дмитро Разумков.

У контексті тарифів на енергоносії він зазначив, що суспільство не було підготовлене до різкого їх зростання, і оперативно були ухвалені рішення для врегулювання цього питання. «Але це був проміжний етап. І необхідно буде шукати комплексне рішення, а отже знадобиться ваша допомога», - підкреслив Голова Парламенту.

«Сподіваюсь, що є конструктивна співпраця з представниками депутатського корпусу Верховної Ради. І ви, і вони є тими, хто стикається з проблематикою першими. Саме до вас першими приходять люди з проблемами», - сказав Дмитро Разумков.