Відбулася зустріч представників Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва з представниками Комітету у закордонних справах Сейму Литовської Республіки

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
24 лютого 2021, 16:29

24 лютого 2021 року відбулася зустріч членів Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва на чолі з Головою Комітету О.Мережком з членами Комітету у закордонних справах Сейму Литовської Республіки на чолі з Головою Комітету Ж.Павільонісом у режимі відеоконференції. У зустрічі також взяли участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг А.Герус та Міністр енергетики Литовської Республіки Д.Крейвіс.

Учасники зустрічі обговорили актуальні питання світової політики та регіональної безпеки, післявиборчі події в Грузії, питання посилення двостороннього політичного діалогу, поглиблення співробітництва у питанні інтеграції України до ЄС та НАТО, подальшого розвитку міжпарламентської співпраці між Україною та Литвою, зокрема можливість організації спільних заходів у рамках Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Окрема увага під час зустрічі була приділена розвитку співробітництва у сфері енергетики та екологічної безпеки, а також подальшої інтеграції України до європейських енергетичних систем.

Серед іншого, члени двох комітетів погодили можливість схвалення спільної заяви комітетів до Дня протидії окупації Автономної Республіки Крим та Севастополя.