Огляд головних тем «Голосу України» від 23 лютого

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
23 лютого 2021, 09:46

Сьогодні у «Голосі України»:

Парламент готовий до співпраці з НАЗК для забезпечення зрозумілих правил е-декларування та прозорості у боротьбі з корупцією

Європа готує чергову порцію санкцій проти Росії

Вдячні за свободу Героям Небесної Сотні

Країну можуть об'єднувати не лише гасла, а й нові дороги та мости

Закон має урегулювати статус національних меншин

Захистили інтереси держави

Білорусь відкрито порушує базові принципи

 

Парламент готовий до співпраці з НАЗК для забезпечення зрозумілих правил е-декларування та прозорості у боротьбі з корупцією

Верховна Рада України готова до співпраці з Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) для забезпечення зрозумілих правил е- декларування та прозорості боротьби з корупцією. Про це Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив під час наради щодо декларування у 2021 році за участі керівництва НАЗК. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/342566).

Європа готує чергову порцію санкцій проти Росії

Учора відбулося засідання Ради ЄС із закордонних справ, на якому глави МЗС розглядали питання запровадження нових санкцій проти Росії у зв'язку з переслідуванням Олексія Навального. У жорсткій позиції європейської дипломатії винна насамперед сама Москва. Російська влада не тільки незаконно посадили головного опозиціонера країни, незважаючи навіть на вимогу від ЄСПЛ негайно його звільнити, а й влаштувала "холодний душ" главі зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Жозепу Боррелю під час його візиту до Білокам'яної. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/342551).

Вдячні за свободу Героям Небесної Сотні

Їхня стійкість, мужність, витривалість і громадянський подвиг та самопожертва і надалі надихатимуть патріотів, а кожен із них змінив перебіг історії нашої держави. Такий головний лейтмотив заходів на вшанування Героїв Небесної Сотні, які цими днями відбувалися у столиці, а також у всіх регіонах нашої країни. Їх 107: різних за віком, статтю, освітою та статусом, вони із різних куточків України та навіть з-за кордону. Серед них були успішні підприємці та пенсіонери. Найстаршому - Іванові Наконечному - виповнилося 82 роки, а наймолодшому - Назарієві Войтовичу - лише 17. Минуло сім літ, а здається, що це було вчора... (читайте у «Голосі України» на 1, 6 стор. >>> article/342543).

Країну можуть об'єднувати не лише гасла, а й нові дороги та мости

Щодня ми доводимо, що Україну можна об'єднувати не лише гаслами, а й новими дорогами, мостами. На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час третього форуму з серії "Україна 30". Нині йшлося про інфраструктуру. У рамках форуму відбулось декілька панельних дискусій, участь у яких взяли представники Офісу Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, експертного середовища та громадськості. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/342567).

Закон має урегулювати статус національних меншин

Законодавче регулювання статусу національних меншин допоможе захистити їхні права, сприятиме зміцненню українського суспільства та захисту територіальної цілісності й суверенітету України. Такого висновку дійшли на нараді під головуванням Президента України, в якій, зокрема, взяли участь Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук та народні депутати. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/342568).

Захистили інтереси держави

На засіданні Ради національної безпеки і оборони України під головуванням Президента Володимира Зеленського розглянули низку важливих питань у військовій, енергетичній галузях та у сфері державної безпеки. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/342569).

Білорусь відкрито порушує базові принципи

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба спільно з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком виступили із заявою, в якій, зокрема, висловили обурення подіями в Республіці Білорусь, де владні інституції продовжують утиски та репресії проти журналістів. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/342550).

Повний випуск «Голосу України» від 23.02.2021 на сайті http://www.golos.com.ua