Наступного тижня Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання, - Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
19 лютого 2021, 13:56

 

Верховна Рада України може зібратися на початку наступного тижня на позачергове пленарне засідання. Про це повідомив Голова Парламенту Дмитро Разумков в коментарі телеканалу «Рада».

«Швидше за все, наступного тижня буде позачергова сесія. До мене звернулися колеги з тим, щоб видати їм підписні листи. Вони вже можуть їх отримати в Апараті Парламенту і почати збір підписів. Як тільки підписи з’являться - не пізніше, як у триденний строк, скликається позачергове засідання. Я думаю, що це відбудеться швидше», - сказав він.

Разом із тим Дмитро Разумков зазначив, що найближчим часом Парламент розгляне ветований Президентом України Закон щодо відновлення конкурсів на посади державної служби. Він повідомив, що народні депутати, які ініціюють позачергове засідання, пропонують розглянути на ньому це питання. 

Підбиваючи підсумки пленарного тижня, Голова Парламенту назвав його продуктивним. Упродовж тижня народні депутати, зокрема, підтримали законопроект щодо посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху та заслухали звіт Генерального Прокурора.

Крім того, Верховна Рада призначила нового суддю Конституційного Суду України. «Питання підсилення Конституційного Суду є важливим. Ми пам’ятаємо, які події там відбувалися. Необхідно, щоб ця інституція продовжувала ефективно працювати на користь України»,  - сказав Дмитро Разумков. 

Він також додав, що всі законодавчі ініціативи, які розглядалися у сесійній залі, відстоюють інтереси громадян України попри те, що деякі з них менше привертають уваги. «Ми працюємо в звичайному режимі. Я впевнений, що у подальшому буде так само», - відзначив Голова Верховної Ради.