Прийнято Закон "Про внесення змін до статті 47-1 Закону України "Про зайнятість населення" щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб"

04 лютого 2021, 14:56

Законом внесено зміни до ст. 471 Закону України «Про зайнятість населення», згідно з якими її дія поширюється на надання допомоги по частковому безробіттю у всіх випадках запровадження Кабінетом Міністрів України карантину для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Згідно з чинною редакцією цієї статті вказане питання регулюється лише щодо карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Законом Кабінету Міністрів надано право визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, її розмір, строки надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Проект Закону зареєстровано за №3010а.