Виведення економічних питань з повноважень силових органів суттєво зменшить корупційну складову в їхній роботі, - Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 січня 2021, 22:01


Позбавлення силових органів повноважень розслідувати економічні злочини сприятиме зменшенню корупційної складової у їхній діяльності. Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Це правильна річ – коли ми забираємо економічні функції у всіх силових відомств і зводимо їх в одну організацію», - сказав Голова Парламенту.

За його словами, Верховна Рада може вже на поточному пленарному тижні розглянути законопроект, який передбачає передачу повноважень з розслідування економічних злочинів від силових органів до бюро економічної безпеки.

«Коли ти забираєш в силовиків питання економіки, ти так само прибираєш великий об’єм корупційної складової», - наголосив Дмитро Разумков. Він також додав, що не можна узагальнювати, але є «досить багато людей, які ще не усвідомили, що заробляти на державі точно не можна».

Окрім того, Голова Парламенту зазначив, що попередньо в четвер очікується розгляд законопроекту, який передбачає реформування Служби безпеки України.